Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in
Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in

De belangrijkste regels van het sjabloneren

In het pakje:

>> Sjabloon(s)
>> Kleurenafdruk/instructies
>> Deze handleiding

Soorten sjablonen. Sjablonen STANDAARD. Kan gebruikt worden met elk type verf, maar verf op waterbasis wordt aanbevolen. In geval van twijfel, knip een dun streepje van de rand van het sjabloon, laat het 10 minuten in de verf weken en probeer het uit te rekken. Als de lengte niet verandert, zal deze verf het sjabloon niet beschadigen. Sjablonen 3D. Het verschil zit in de dikte (190 micron tegen 125 voor STANDARD), kan zowel met pleisters als met gewone verf worden gebruikt. De dikte van het uiteindelijke decor zal verschillend zijn, afhankelijk van de laag die u op het stencil aanbrengt. Meer details - op onze website.

Sjablonen bevestigen. In de meeste gevallen en voor de meeste ontwerpen is het voldoende om de randen van het sjabloon op het oppervlak te kleven met eenvoudige papieren tape. Als het ontwerp ingewikkeld is, of als je op het plafond schildert, is de kleefspray nodig. Kleefspray is afzonderlijk verkrijgbaar in de plaatselijke winkels. Gewoonlijk heet het "Aerosol lijm voor stencils" of "Herpositioneerbare lijm in spuitbus". Neem contact met ons op voor hulp als u problemen heeft om het lokaal te vinden. Houd er rekening mee dat spuitbus lijm niet voorkomt dat er verf onder het sjabloon lekt, het moet alleen worden gebruikt om het sjabloon op zijn plaats te houden. Alleen met de juiste verftechniek krijg je scherpe randen aan je schilderij. Gebruik dus maar een klein beetje spray om het sjabloon een beetje plakkerig te maken en breng een nieuwe portie aan als het sjabloon helemaal niet meer plakkerig is.

Schilderen. Het gereedschap. Als u een groot oppervlak (muur) in één kleur schildert, kunt u het beste een goedkope schuimroller kiezen. Als uw ontwerp is klein en kleurrijk, zijn er geen ideale keuze. U kunt gebruik maken van: ► een eenvoudige en goedkope spons; ► een speciale sjabloonborstel; ► een bos lappen om het effect van "antiek" te bereiken. De regels. Maar ongeacht het gekozen gereedschap, zullen de geweldige resultaten worden bereikt door het volgen van twee hoofdregels:
  • De hoeveelheid verf op uw gereedschap moet zo klein mogelijk zijn. De kwast/ roller/spons moet bijna droog zijn. Hoe minder, hoe beter. Test het op een vel papier.
  • Maak plukkende bewegingen loodrecht op het oppervlak, beweeg de kwast niet zoals u gewoonlijk schildert. Longitudinale bewegingen zullen de verf onder het stencil duwen. Dit is waarom een schuimroller de beste keuze is voor grote oppervlakken.
Als u met verschillende kleuren schildert, gebruik dan hetzelfde aantal gereedschappen. Als u uw penseel of spons van verf wast, gebruik hem dan nooit voordat hij helemaal droog is.

Meerlagig. Sommige stencils bestaan uit 2 of meer lagen. Dit betekent gewoon dat het uiteindelijke ontwerp verdeeld wordt door twee of meer aparte stencils. Bij dergelijke stencils wordt een kleurenafdruk geleverd waarop de volgorde van het schilderen staat beschreven. Om die lagen perfect uit te lijnen, staan er op dergelijke sjablonen ofwel uitlijningsmarkeringen of kleine delen van het ontwerp die op beide lagen herhaald worden. Als je de eerste laag schildert, moet je ook die merktekens schilderen en als je de volgende laag aanbrengt, lijn je de geschilderde merktekens gewoon uit met dezelfde vorm (meestal - driehoek) gaten op de tweede sjabloon. Om de geschilderde merktekens na de afwerking gemakkelijk te verwijderen, kunt u een stukje papiertape plakken op de plaatsen waar de merktekens zullen komen.
Op dezelfde manier werk je bij het uitlijnen van herhaalde motieven of delen van zeer grote motieven.

3D sjablonen. Om een reliëfontwerp te maken hebt u geen sjabloon nodig met een dikte die gelijk is aan het reliëf dat u wilt krijgen. Plaats de sjabloon op de gewenste plaats (lijmspray wordt aanbevolen) en breng er een zo dikke laag gips op aan als u wilt (let op de maximale dikte, vermeld op de verpakking van het gips). Onmiddellijk na het aanbrengen verwijdert u de sjabloon en snijdt u het teveel aan gips weg, zodat u een reliëfpatroon krijgt met de dikte die u wenst. De delen van het motief kunnen ruwe randen hebben die gemakkelijk kunnen worden gladgestreken met schuurpapier (wacht gewoon tot het pleister volledig droog is). U kunt de gedetailleerde instructies hier lezen.

Advies over spuitbuslijmen: Er zijn verschillende soorten spuitlijm die u kunt gebruiken voor het sjabloneren (wij verkopen geen spuitlijm omdat het verboden is die te vervoeren). Ten eerste moet er een "tijdelijk" of "herplaatsbaar" woord op het blikje staan. En ten tweede, het kan een lijm zijn voor thuisgebruik of professioneel gebruik. Professionele lijm is veel beter, maar wordt alleen in grote bussen verkocht. Sprays voor thuisgebruik worden vaak "lijmspray voor sjablonen" genoemd en worden verkocht in kleine bussen. Hieronder staan enkele voorbeelden:

Het stencil dat u gekocht heeft is herbruikbaar. Test uw vaardigheden op papier, meegeleverd in de verpakking!

Vragen? Schrijf: info@KunstSjablonen.nl v WhatsApp: +46 812 400 477 v Bel: +358 145 473 473


© 2006-2024 Ontwerp: Natali M.
Codering: Aleks K.; Inhoud: Konsta A.