Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in
Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in

Hoe het beste uit sjabloneren te halen

Kunst stencils

Wij hebben voor u verschillende instructies gemaakt die u zullen helpen om de beste resultaten te bereiken bij het gebruik van sjablonen voor decoratie. Maakt u zich geen zorgen als u nog nooit stencils heeft gebruikt. Zelfs als beginneling in schilderen en decoreren, zijn onze tips en adviezen genoeg om een resultaat te bereiken alsof u een professionele kunstenaar bent. U hoeft slechts twee dingen te doen: u moet met een goed ontwerp-idee komen en dan moet u onze adviezen aandachtig lezen. Als u nu geen tijd heeft, vindt u hieronder de samenvatting van de afzonderlijke artikelen die wij voor u hebben geschreven.

SOORT VAN STENCILS - wij bieden twee soorten sjablonen aan, beide soorten zijn herbruikbaar en gemaakt van plastic. Het type met de naam STANDARD is voor het decoreren met verf en het type met de naam 3D (ook wel "volume stencil" genoemd) is voor het maken van reliëfpatronen met gips (stucwerk of plamuur). Ook 3D-stencils kunnen worden gebruikt met verf als u van plan bent te sjabloneren in moeilijke omstandigheden (vorst, sterke wind buiten) en/of voor commercieel gebruik - bijvoorbeeld het markeren van verpakkingen in honderden stuks.

Gebruik niet veel verf!

HOOFDREGELS - de belangrijkste regels wanneer je via sjablonen schildert zijn slechts twee dingen. Ten eerste moet je schildergereedschap (kwast met platte korte haren, schuimroller, vaatspons of zelfs een stel lappen) zo min mogelijk verf bevatten. Je penseel moet bijna droog zijn - de diepe kleur moet niet worden bereikt door de hoeveelheid verf maar door het aantal passes dat je doet. Dit is de enige manier om te voorkomen dat er verf onder het sjabloon lekt - lijmen helpt niet als de hoeveelheid verf te groot wordt. De tweede regel - is de richting van de beweging. Beweeg je penseel niet met vegen, je moet je penseel bewegen als porren of kloppen op het oppervlak dat je schildert. Het enige gereedschap dat u langs het oppervlak moet bewegen is de schuimroller.

REINIGING - de gemakkelijkste manier om de sjabloon schoon te maken is niet te wachten tot de verf helemaal droog is. Hoe vaak u de sjabloon moet wassen, hangt af van het ontwerp en het type verf dat u gebruikt. Als u een schuimroller gebruikt, moet u het sjabloon normaal gezien eenmaal per 8-10 verfbeurten reinigen.

BETONNEN MUUR - de gedetailleerde workshop met foto's hoe onze stencil kan worden gebruikt op ruwe betonnen muur. Stap-voor-stap instructies hoe de stencil op de muur te bevestigen en hoe het perfecte resultaat te krijgen, zelfs als de stencil niet volledig aan het oppervlak blijft kleven.

CONVEX MOTIEF - hoe reliëfpatronen te maken door onze stencils met gips in plaats van verf. De dikte van het sjabloon maakt niet uit - het moet stijf genoeg zijn om te werken met zwaar stucwerk, maar de hoogte van uw reliëf zal zo hoog zijn als u wenst, dan dikkere laag gips wordt aangebracht dan dikker het reliëf.

STOFFEN DECORATIE - deze workshop laat zien dat onze sjablonen de perfecte manier zijn om elk type stof te versieren - kleren, gordijnen, tafelkleden enzovoort. Maar sjabloneren op stof heeft enkele verschillen. Bijvoorbeeld - als de stof dun is, dan is lijmspray zeer aan te raden. De tweede laag van de stof moet worden beschermd door iets als je stencilen op t-shirt als voorbeeld.

Plafond sjabloneren

MEUBELDECOR - houten voorwerpen versieren is een zeer populair gebruik van stencil. Meestal wordt het toegepast op meubels en als het hout naakt is, is het sjabloneren ervan de gemakkelijkste taak. We laten niet alleen zien hoe je hout kunt decoreren, maar ook hoe je met een herbruikbaar sjabloon de onderdelen kunt combineren om een ingewikkelder motief te krijgen.

HORIZONS - dit is het soort rand sjabloon. Met een horizon kunt u uw muur visueel scheiden in onderste en bovenste helften. Als het ontwerp van uw kamer veronderstelt om twee verschillende kleuren te gebruiken, zal de gesjabloneerde horizon de overgang tussen de kleuren leuker en mooier maken.

MEERLAGEN - uitleg wat de multi-lagen sjabloon is, het is dezelfde sjabloon als gewoonlijk maar dan opgesplitst in twee of meer delen. Elk deel heeft speciale markeringen (of sommige elementen van een andere laag) om patronen of details perfect uit te lijnen. Stencils van twee of meer lagen worden gebruikt om kleuren te scheiden of om een object op een ander object te schilderen (ogen op het gezicht bijvoorbeeld).

POORT DECORATIE - Gedetailleerde handleiding met veel foto's toont de manier van sjabloondecoratie van houten poorten. Hoe je met succes een sjabloon gebruikt zonder lijmspray, hoe je een rand tekent met een sjabloon en hoe je een groot sjabloon gebruikt met ingewikkelde gebieden erop.

BEHANG - wat is het behang stencils betekent. Deze herhaalde patronen worden zowel verticaal als horizontaal met zichzelf gecombineerd en vormen zo een naadloos patroon. Met één herbruikbaar sjabloon met behangpatroon kunt u een groot oppervlak van muur, vloer of plafond versieren en de schuimroller is hier het beste gereedschap.

FAQ - korte vragen en korte antwoorden van de meest voorkomende onderwerpen in de vorm van een lijst.


Hoe stencils te gebruiken in 4 stappen

Bestel stencil
Bestel stencil
Plaats aan de muur
Plaats aan de muur
Schilderen en verwijderen
Schilderen en verwijderen
Geweldig resultaat!
Geweldig resultaat!


© 2006-2024 Ontwerp: Natali M.
Codering: Aleks K.; Inhoud: Konsta A.