Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in
Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in

Wat is het verschil in stenciltypes

In het kort: STANDAARD - herbruikbaar, voor het schilderen op alle oppervlakken, 3D - voor reliëfdecoratie met gips, kan ook worden gebruikt met verf voor zwaar gebruik of voor commerciële markering.

STANDAARD - herbruikbaar voor verf

Painting by stancil

Voor alle oppervlakken kan gewassen en vele malen gebruikt worden, zeer geschikt voor zowel beginners als professionals. Deze stencils zijn gemaakt van hard plastic ZONDER een lijmlaag, MYLAR genaamd, dikte is 125 micron om gemakkelijk te kunnen schilderen op golvende oppervlakken of binnenin een binnenconus. Precies dit soort plastic wordt veel gebruikt door alle professionele stencil fabrikanten over de hele wereld.

STANDAARD sjablonen zijn geschikt voor alle oppervlakken - voor muren, meubels, kleding, stoffen, schalen enzovoort. Sjablonen van het type STANDAARD zijn herbruikbaar, hun levensduur is praktisch onbeperkt, het hangt allemaal af van de nauwkeurigheid van de behandeling en de grootte van het patroon. Sommige motieven zijn zo gedetailleerd dat, als ze in klein formaat worden besteld, de sjabloon gemakkelijk beschadigd kan worden. Maar stencils met een regelmatig patroon zijn, met de nodige zorg, bijna eeuwig houdbaar. Het plastic dat voor deze sjablonen wordt gebruikt is inert, zodat ze kunnen worden gebruikt voor schminken of taartdecoratie.

Het voordeel van een herbruikbaar stencil is dat je voor grote en complexe tekeningen veel kunt besparen. Als het patroon bijvoorbeeld symmetrisch is, dan is het stencil vaak de helft van het afgewerkte patroon. In dit geval is het voor een volledig ontwerp voldoende om het patroon te verschuiven en te herhalen. En de kosten zijn uiteindelijk veel lager. Bovendien heb je altijd het recht om een fout te maken - als het niet gelukt is, dan kun je het opnieuw schilderen.

Voor herbruikbare stencils is er een kleine beperking - aangezien het plastic stijf en zwaar is, is het zeer moeilijk om een herbruikbaar stencil te hanteren dat groter is dan de spanwijdte van de arm. Ook zijn er technologische beperkingen van de productie-uitrusting. Daarom verdelen we stencils groter dan 90x120 cm in twee of meer delen. Natuurlijk worden dergelijke stencils geleverd met eenvoudige instructies voor het uitlijnen van de delen, en u zult het perfecte resultaat krijgen.

De kunststof is bestand tegen de meeste oplosmiddelen en kan worden gebruikt met zowel water- als alkydverven. In geval van twijfel - vraag ons om advies.


3D - herbruikbaar voor pleisters

Hoe reliëf decor te maken door sjabloon

Een speciaal soort herbruikbare sjablonen ontworpen voor het maken van driedimensionale patronen met gips of textuurpasta's, alsook voor vloeibaar behang. Ze worden ook gebruikt voor banketbakkerswerk (cakes) voor decoratie met crème.

3D sjablonen zijn gemaakt van harder plastic met een dikte van 190 micron. Waarom precies deze dikte en hoe te werken met 3D stencils kunt u HIER lezen, maar in het kort - deze dikte is praktisch in vervoer en goedkoop, maar staat u toe om elke hoogte van het patroon te krijgen die u wenst.

3D sjablonen zijn universeel, ze worden gebruikt voor gips (of vloeibaar behang) en voor schilderen. Daarom is het niet nodig om twee sjablonen te bestellen - STANDARD en 3D, als u de tekening wilt herhalen met verschillende technieken.

Bovendien worden 3D-stencils gebruikt voor industriële markeringen en opschriften, inclusief reclame, omdat ze duurzamer zijn en beter bestand zijn tegen ruwe behandeling. Ook, als u wilt stencil worden gebruikt honderd keer, zou u beter om te overwegen om 3D-type bestellen in plaats van STANDAARD omdat het sterker - maar STANDAARD is nog steeds herbruikbaar en genoeg in 90% van de gevallen.

Om geld te besparen worden sommige symmetrische patronen in een halve of een kwart gemaakt - een herbruikbaar sjabloon kost minder, en je tekent het hele patroon in een aantal herhalingen.

Zeer grote sjablonen (meer dan 120 cm) zijn gemakshalve in delen verdeeld. Alle delen hebben de nodige uitlijningsmarkeringen of herhalingen van het patroon en een verklarende instructie moet worden bijgevoegd.

Hoe u onze stencils kunt bestellen, leest u hier.© 2006-2024 Ontwerp: Natali M.
Codering: Aleks K.; Inhoud: Konsta A.