Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in
Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in

Hoe rand sjabloon te draaien in de hoek

We hebben een heleboel randstencils in onze catalogus. Maar vaak is het de bedoeling om deze rand 90 graden te draaien om een kader te tekenen - bijvoorbeeld rond het raam of de deur. Sommige randontwerpen hebben hoekelementen, dus dit moet worden gedaan door deze extra sjabloon. Maar wat te doen als de rand die u wilt geen hoekelementen heeft?

Dit is helemaal geen probleem. Het gereedschap hiervoor kunt u gemakkelijk zelf maken. U hoeft alleen maar een driehoek van 45 graden te snijden uit een dun materiaal - hard papier of plastic. De hoogte van deze driehoek moet ongeveer twee keer zo groot zijn als de hoogte van je border.


Verf alle herhalingen van de rand in de richting van de toekomstige hoek en stop bij de laatste herhaling, verf deze niet en plaats de sjabloon zoals deze herhaling zou worden geschilderd. Maak de sjabloon vast met papiertape als u nog geen lijmspray gebruikt.

de laatste herhaling van stencil

Plaats vervolgens uw handgemaakte gereedschap op de stencil. De basis van de driehoek moet evenwijdig lopen met het motief van de rand (controleer of de rand van het sjabloon evenwijdig loopt met het motief - dit is het geval bij de meeste sjablonen, maar niet altijd). De lange zijde van de driehoek moet het motief in een hoek van 45 graden kruisen. Als je een frame op of rond een vierkant oppervlak schildert, moet de lange zijde van de driehoek door het hoekpunt van dat oppervlak komen, zoals op de foto hieronder.

Plaatsen van het driehoek-gereedschap
Ons voorbeeld toont het draaien van de rand onder een rechte hoek, maar het kan ook elke andere hoek zijn. In alle gevallen moet de lange zijde van het driehoekig masker langs het midden van de toekomstige hoek van het kader gaan.

Voor meer zekerheid zet je het driehoeksmasker vast met papiertape en schilder je de laatste herhaling van de rand zoals gewoonlijk. Je krijgt je rand afgezet op de helft van de hoek die je uiteindelijk wilt hebben.

Geschilderde hoekherhaling

Draai de rand sjabloon in een nieuwe richting en bereid je voor om de voortzetting van het ornament te schilderen. De truc is nu om de beste positie van het motief te vinden. Probeer zo'n positie te vinden, wanneer de bovenste en onderste elementen binnen het randmotief de geschilderde porder raken. Zo vermijdt u ongevormde stappen van de uiteindelijke lijst in deze hoek.

de beste positie van de stencil vinden om verder te gaan

Bevestig het sjabloon op de positie die u het beste vond met stukjes papiertape. Plaats nu het driehoeksmasker zo, dat de rand nauw aansluit bij het geschilderde ornament. En verf het tot het einde van het sjabloon. Zo krijgt u een hoek - de draai van het ornament.

Het hoekornament is klaar

Ga nu op de gebruikelijke manier verder met het schilderen van de rand tot u bij de volgende hoek van het toekomstige frame komt.

Doorgaan met sjabloneren

Belangrijk advies: als u van plan bent een gesloten lijst te maken, neem dan een potlood of krijt en teken de binnenste en buitenste lijnen die het toekomstige gereedstaande frame bepalen. Dit zal u helpen om het begin- en eindpunt van uw frame perfect op elkaar aan te sluiten. Zonder zulke lijnen kan zelfs een onzichtbare fout in de positionering van de sjabloon leiden tot een lelijke stap in je frame.
Klaar frame
Dat is het! Slim en eenvoudig! Volg deze instructie en geniet van het resultaat! Veel succes!

Nog een nuttige lezing:© 2006-2024 Ontwerp: Natali M.
Codering: Aleks K.; Inhoud: Konsta A.