Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in
Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in

Convex patroon door sjabloon met behulp van gips

Gebruik 3D sjabloon om volume effecten te creëren! Bij het bestellen kunt u kiezen tussen twee verschillende sjabloontypes: "STANDAARD" stencil, or "3D". Hier leest u hoe u deze keuze maakt.
3D-stencils zijn gemaakt van plastic dat dikker is dan "STANDAARD". "3D" stencils worden gebruikt:
  • om volume-effect te krijgen: een afbeelding / een patroon met een reliëfstructuur (gips moet worden gebruikt in plaats van de verf);
  • natuurlijk kunnen ze ook worden gebruikt in standaard sjabloontechnieken met gewone verf;
  • voor commerciële doeleinden, bv. etikettering van verpakkingen of als u één stencil in moeilijke omstandigheden of honderd keer moet gebruiken - de 3D-stencil is duurzamer wanneer hij met verf wordt gebruikt.

Voor reliëfdecoratie hebt u een "3D"-stencil nodig, spuitlijm** en gips om het te gebruiken in plaats van verf. Er zijn veel verschillende soorten gips op de markt, het belangrijkste verschil is de structuur en de maximale dikte van de laag. **Wij verkopen geen spuitbus lijm, omdat het verboden is die per post te verzenden. Maar u kunt het gemakkelijk ter plaatse kopen - het moet een "tijdelijke" of "verwijderbare" lijmspray zijn, vaak genoemd als "spuitlijm voor sjablonen". Email ons voor advies als u het niet in de plaatselijke winkels kunt vinden.

3D-stencils kosten meer dan gewone, maar kunnen zowel met gips als met verf worden gebruikt. De dikte van de sjabloon doet er niet toe, want de belangrijkste eigenschap is de hardheid van het plastic. Met 3D stencil, kunt u reliëfs maken met verschillende hoogtes - afhankelijk van welke laag u gaat aanbrengen. Maar als u het wilt weten - de dikte is de 190 micron.

Stap 1. Lijmspray. Breng een dunne hoeveelheid spuitbuslijm aan op de achterkant van de sjabloon. Als het ontwerp niet ingewikkeld is, kunt u helemaal geen spray gebruiken en de sjabloon met papiertape op zijn plaats bevestigen.
Stap 2. Plaats op de muur. De lijmspray mag de sjabloon niet aan de muur "kleven". Het is alleen bedoeld om het sjabloon op zijn plaats te houden en te voorkomen dat het naar beneden valt. Neem een paar stappen van de muur om er zeker van te zijn dat je het sjabloon op de juiste plaats en in de juiste hoek hebt geplaatst.
Stap 3. Breng de pleister aan. Breng met het gereedschap dat u verkiest - bijvoorbeeld met een eenvoudige verfspatel - het gips aan op het sjabloon. De dikte van deze laag zal de hoogte van uw toekomstige reliëf zijn. Zie de informatie op het potje met gips over de hoogst mogelijke dikte van de laag.
Stap 4. Verwijder de sjabloon. Verwijder de sjabloon van de muur onmiddellijk nadat het pleister is aangebracht, zonder te wachten tot het pleister droog is. Het harde plastic van het sjabloon snijdt als een mes in boter het overtollige pleister van de muur en alleen delen van het motief blijven op het oppervlak achter.
Afhankelijk van het soort pleister dat u gebruikt, zullen bepaalde gebreken, zoals cilia, aan de randen van de vaste delen blijven zitten. Dit is normaal en u zult moeten wachten tot het gips is opgedroogd. Neem vervolgens een schuurpapiertje en verwijder voorzichtig alle overbodige artefacten.
Uiteindelijk krijgt u een reliëfdecor met de dikte die u wenst. De dikte van het decor hangt niet af van de dikte van het sjabloon, maar van de laag die u erop hebt aangebracht.

Nogmaals: waarom u geen sjabloon nodig hebt dat even dik is als het gewenste reliëf...

  • Zeer dikke stencils zijn duur en niet vervoerbaar omdat ze niet in de koker kunnen worden gerold.
  • Het is onmogelijk om verschillende diktes aan te bieden voor alle behoeften van de klanten. Elke ontwerper wil een andere dikte van het decor.
  • Een te dik sjabloon maakt het onmogelijk om kleine details in het ontwerp aan te brengen, omdat het pleister blijft kleven aan de randen van het dikke plastic en niet op de muur blijft zitten zoals het hoort.
De stencils die wij aanbieden hebben niet de genoemde nadelen en maken het tegelijkertijd mogelijk om een reliëf van elke gewenste dikte te verkrijgen.
Voorbeeld van een ander patroon

Advies over spuitbuslijmen: Er zijn verschillende soorten spuitlijm die u kunt gebruiken voor het sjabloneren (wij verkopen geen spuitlijm omdat het verboden is die te vervoeren). Ten eerste moet er een "tijdelijk" of "herplaatsbaar" woord op het blikje staan. En ten tweede, het kan een lijm zijn voor thuisgebruik of professioneel gebruik. Professionele lijm is veel beter, maar wordt alleen in grote bussen verkocht. Sprays voor thuisgebruik worden vaak "lijmspray voor sjablonen" genoemd en worden verkocht in kleine bussen. Hieronder staan enkele voorbeelden:


© 2006-2024 Ontwerp: Natali M.
Codering: Aleks K.; Inhoud: Konsta A.