Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in
Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in

Buitenmuur decoreren door sjabloon

Uit deze gids zult u het volgende leren:

 • wanneer lijmspray niet helpt
 • hoe red je het zonder spuitbuslijm?
 • hoe twee verschillende stencils te combineren
 • of kinderen kunnen tekenen met stencils
 • hoe je het droevige in het vreugdevolle kunt veranderen

Als onderdeel van onze ouderhulp besloten we de kleuterschool waar onze kinderen heen gaan te helpen. We wilden de saaie veranda een nieuwe, levendige uitstraling geven. Met dit doel voor ogen namen we de sjablonen Kat op de vensterbank, Twee katten en een van de mini steden uit de Horizons categorie genaamd New- York. Dit is hoe de veranda eruit zag voor onze aankomst.

Dit is hoe veranda eruit zag voor onze aankomst

Naast stencils, hebben we nodig:
 • Acrylverf op waterbasis
 • Verfroller, hiermee kunt u grotere oppervlakken bedekken
 • Een afwas spons om kleinere voorwerpen te tekenen
 • Sjabloonborstels (Wij hadden geen sjabloonborstel, dus hebben we een eenvoudige borstel met stevige haren gebruikt, waarmee je gemakkelijk dunne streken en kleine details kunt tekenen).
 • Wegwerp schaaltjes- om de verf te mengen
 • Wegwerphandschoenen om handen niet vuil te maken
 • Afplakband om de sjablonen aan de muur te bevestigen
 • Spuitlijm voor hetzelfde doel, namelijk om het sjabloon aan de muur te bevestigen. Het maakt het leven gemakkelijker
 • An apron so that children do not smear themselves
 • Water om de borstels te wassen indien nodig

Naast stencils, hebben we nodig

We beginnen met de ramen. We bevestigen stencils met masking tape. Waarom gebruiken we afplaktape en geen spuitlijm? We hebben al vaker gezegd dat spuitlijm niet absoluut noodzakelijk is, omdat het niet voorkomt dat er verf onder het sjabloon loopt. Spuitlijm helpt alleen om het sjabloon aan de muur te bevestigen. Als er geen spuitlijm bij de hand is, is dat geen probleem en kunnen we afplaktape gebruiken. Ook dat zullen we zo laten zien.

Trouwens, er is nog een reden voor. Merk op dat de muur een ruw oppervlak heeft. Op zo'n oppervlak blijft geen lijmspray kleven. Voor dit doel is alleen de afplaktape geschikt. Merk op dat sjablonen niet per se stevig op de muur hoeven te worden aangebracht om een snel en mooi resultaat te bereiken.

Voor dit doel is alleen de afplaktape geschikt. Merk op dat sjablonen niet per se stevig op de muur hoeven te worden aangebracht, zodat het resultaat snel en mooi wordt bereikt.


We maken de verf klaar. We wilden het raam niet zwart maken. De grijze verf zou dezelfde tint hebben als de muur en ze zouden in elkaar overlopen. We besloten om zwarte en grijze verf te mengen om de kleur te krijgen die we nodig hadden. Daarna hebben we de verfroller in de verf gedompeld en over de wegwerpplaat gerold om de verfresten te verwijderen. Houd altijd in gedachten dat er een minimale hoeveelheid verf op de verfroller moet zitten, de verfroller moet bijna droog zijn, dan loopt de verf niet onder.

Wij bereiden de verf voor


We rollen de verfroller over het sjabloon. We rollen verf over het stencil. Als het stencil niet strak tegen de muur zit, is dat geen probleem. Als de verfroller bijna droog is, worden de randen van de tekening vlak en duidelijk. Een ruwe muur is moeilijk over te schilderen, daarom moet je meerdere keren schilderen. In geen geval moet u meer verf nemen om het proces te versnellen, dit kan alles alleen maar bederven.

We rollen de verfroller over het sjabloon.


We maken de tekening dieper en natuurlijker. Nadat we het sjabloon met grijze verf hebben geverfd, nemen we een spons met zwarte verf en deppen die over de randen van het sjabloon. We krijgen een lichte schaduw, die de tekening ruimtelijkheid en diepte geeft. We willen uw aandacht vestigen op het feit dat er slechts een minimale hoeveelheid verf op het sponsje moet zitten.

We maken de tekening ruimtelijk


We trekken een gordijn op. Na het tekenen van de kozijnen en bakstenen van de huizen met grijs-zwarte tinten, versieren we de tekening met kleurige gordijnen. We hebben besloten dat elk raam zijn eigen kleur krijgt. Dit raam is helder roze. Merk op dat we geen probleem hebben met de ruimte die overblijft tussen de muur en het stencil. We kennen een geheim! Het geheim is heel eenvoudig, omdat we altijd de hoeveelheid verf controleren en weten dat het de minimale hoeveelheid verf op de spons moet zijn. Als u over een groter oppervlak moet schilderen, begin dan in het midden, zo ver mogelijk van de randen van het sjabloon vandaan. Als u merkt dat er te veel verf op de roller zit, verwijdert u de meeste verfresten in het midden, zodat de normale hoeveelheid overblijft voor de randen, of als het een spons is - op dat punt is het droog genoeg. U kunt ook de overtollige verf van de spons verwijderen met het papieren handdoekje.

We trekken een gordijn op


We tekenen kleine details. Daar hebben we penselen voor nodig. In onze vensters is er een zeer moeilijk detail - horizontale lijnen die de gordijnen kruisen. De lijn en het gordijn zijn getekend met verschillende kleuren. Eerst hebben we het gordijn getekend en over de lijn met roze geschilderd. Daarna nemen we een penseel en schilderen we over de lijn met donkergrijs. Als je geen speciale stencilkwast hebt is dat geen probleem. Zoals wij, kan je een eenvoudige borstel nemen met stevige haren (knip ze kort indien nodig). De belangrijke regel - beweeg niet met de borstel zoals je gewoonlijk schildert. De bewegingen moeten tikkend zijn en loodrecht op het oppervlak staan.

We tekenen kleine details


Het eerste venster is klaar. Nu is het meest adembenemende moment aangebroken, want we halen het stencil eraf. Het resultaat is niet perfect, maar gebreken kunnen alleen worden ontdekt door degenen die er verstand van hebben. Anderen zouden zulke kleine foutjes niet kunnen vinden. Kan je dat zien? Nee? Dat is precies wat bewezen moet worden! En dit is echt uniek handgemaakt werk, geen goedkope geprinte poster uit de winkel.

Het eerste venster is klaar


We tekenen andere ramen. We besloten om in totaal zeven ramen te tekenen. Our stencils are reusableOnze stencils zijn herbruikbaar, daarom doet het er niet toe of we zeven, twintig of honderd ramen tekenen. Als je voorzichtig bent met stencils, kunnen ze eeuwig leven. Zeven ramen met een stencil waarvan we de verf niet eens hebben afgewassen. De bovenste ramen zijn gespiegeld van de onderste en de assen zijn verschoven. Voordat je dit doet, zorg ervoor dat de verf is opgedroogd of maak het stencil schoon. We hebben 10 minuten gewacht tot de verf droog was.

We tekenen andere ramen


We zetten katten op de vensterbanken. Eigenlijk hebben we katten op de vensterbanken in onze catalogus. Maar om geld te besparen hebben we ramen gemaakt zonder katten en hebben we een sjabloon gekocht met twee aparte katten. Deze katten hebben we op de vensterbanken gezet. Tegen de tijd dat we klaar zijn met de laatste ramen, zijn de eerste ramen al droog, zodat we de sjablonen met katten over de voltooide tekening kunnen bevestigen.

We zetten katten op de vensterbanken


We laten kinderen tekenen. Zolang moeders ramen tekenen, nemen de kinderen verf en sponzen. Het belangrijkste is hier dat kinderen de hoofdregel volgen en een minimale hoeveelheid verf nemen. Volwassenen houden zich niet altijd aan deze regel en van kinderen kan moeilijk worden verwacht dat zij dat wel doen. Kinderen houden er echter van om te tekenen en met sjablonen voelen ze zich echte kunstenaars. De fouten kunnen gemakkelijk met penselen worden overgeschilderd.

We laten kinderen tekenen


We brengen de kat weer tot leven. Een van de katten op de vensterbank die we willen accentueren. We nemen zwarte verf en een spons en trekken zwarte strepen. We krijgen een rode kat met zwarte strepen.

We laten de kat herleven


Resultaat: op de saaie muur hebben we nu zeven ramen in verschillende kleuren, op de vensterbanken zitten katten. Voor alles hebben we twee uur tijd en twee stencils nodig Kat op de vensterbank 05 and Twee Katten.

Result

Voor alles hebben we twee uur tijd nodig en twee stencils Kat op de vensterbank 05 en Twee katten.

► sjablooncatalogus hier ◄


© 2006-2024 Ontwerp: Natali M.
Codering: Aleks K.; Inhoud: Konsta A.