Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in
Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in

Hoe maak je een stencil schoon van verf

Een sjabloon is het werkinstrument van een decorateur. En de netheid ervan is belangrijk, niet uit esthetisch oogpunt, maar om minder defecten te krijgen tijdens het schilderen.

Het is niet nodig om het sjabloon te ontdoen van alle kleine deeltjes en vlekken verf. De verfresten kunnen echter om twee redenen schadelijk zijn:

  • De opgedroogde verf zal de hoeken en kleine details van het sjabloon verstoppen. De nieuwe tekening die met behulp van deze sjabloon zal worden gemaakt, zal niet zo mooi en schoon zijn als de eerste tekening.
  • De klontjes zullen aan de achterkant van het sjabloon blijven kleven en het zal de verf helpen om de volgende keer achter het sjabloon te lekken.

Om deze redenen is het aan te bevelen de sjablonen na enkele keren gebruik schoon te maken (voordat de verf erop volledig is opgedroogd). Het is niet zo moeilijk als men zou kunnen beweren na de eerste poging, maar er zijn eigenaardigheden die in acht moeten worden genomen:

Ten eerste wordt een sjabloon best bevestigd op een glad, waterdicht oppervlak. Dit kan een plastic plaat, een glazen ruit of een bakplaat zijn. Als u de lijmspray hebt gebruikt, zal de sjabloon goed op het oppervlak blijven liggen. Als u geen lijm hebt gebruikt, raden wij u aan het sjabloon aan de achterkant met water te bevochtigen, maar in dit geval zal het sjabloon niet zo goed blijven zitten als na het lijmen, dus wees voorzichtiger.

Een van de opties- kleine stencil wordt direct op de ijzeren waterbakken bevestigd.

Stencil wordt rechtstreeks op de ijzeren waterbakken bevestigd

Daarna nemen we een synthetische borstel of een afwas spons. Als u de afwas spons, moet u de stencil schoon te maken met de harde kant. De schuimrubberen kant zal aan de delen van de sjabloon blijven kleven en zal de sjabloon niet goed schoonmaken. Spat water op de stencil en wrijf zachtjes met de spons over de stencil. Zelfs de opgedroogde verf zal er in een paar minuten afgewassen zijn.

Je moet voorzichtig zijn met kleine details van het stencil. Het is niet erg waarschijnlijk dat je ze afscheurt, maar ze zijn gemakkelijk te buigen. Wees voorzichtig met de geslepen hoeken en randen.

Je moet voorzichtig zijn met kleine details van de stencil.

Binnen een paar minuten zijn zelfs de vuilste stencils schoon. Natuurlijk zal het er niet meer perfect en nieuw uitzien, maar dat is ook niet nodig, want na het schoonmaken zullen er geen verfresten meer op het sjabloon zitten. Kijk - de linkerhelft van het sjabloon bleef onaangeroerd en de rechterhelft hebben we binnen een paar minuten schoongemaakt.

Kijk- de linkerhelft van het sjabloon bleef onaangeroerd en de rechterhelft maakten we binnen een paar minuten schoon.

U kunt het sjabloon drogen met keukenpapier en het dan terug in de verpakking stoppen.

► Hier onze sjablonen ◄


© 2006-2024 Ontwerp: Natali M.
Codering: Aleks K.; Inhoud: Konsta A.